featured
  1. Haberler
  2. Kamp Rehberi
  3. Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları 2024

Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları 2024

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdeniz Bölgesi En İyi Kamp Alanları

1- Cemil’in Yeri  Muğla

Cemil’in Yeri – Akdeniz Camping

Kamp alanı olarak göl kenarına sıfır bir yer arıyorsanız  Akdeniz’in Muğla ilinde son derece rahat ve huzurlu bir kamp alanı olan Cemil’in Yeri tam da isteğinize göre. Köyceğiz sınırlarında bulunan kamp Sultaniye Köyü’ndeki , köy halkı tarafından işletiliyor. Restoranda damak tadına uygun yemekler yiyebileceğin Cemil’in Yeri, Akdeniz Camping kısmında da restoranın bahçesinde kamp yapabilme fırsatı da sunuyor.

Göl manzarası eşliğinde hamak keyfi eşliğinde kitap okuyabilir ya da gölde yüzüp, balık tutabilirsin. Burası üstelik denize de çok yakın ve market bulmakta hiçbir  zorluk çekmeyeceğin bir konumda. Burayı tercih edecekseniz köy şartlarında ve son derece güzel bir kampla karşılaşacaksın. Arı ve sineklere karşı önlem alıp yanında sinek kovar spreyler götürmende fayda var. Mekan hayvan dostu olduğu için tüylü dostların da sana  süre boyunca eşlik edebilir. Dilersen çadır, dilersen karavan kiralayabilirsin.

 Kelebekler Vadisi Kamp Alanı, Fethiye

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı
Kelebekler Vadisi Kamp Alanı

Kelebekler Vadisi koruma altındaki doğal tabiatıyla yalnızca Akdeniz’in değil, Türkiye’nin en özel kamp yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Berrak denizii ile çevrelenen sarp kayalıklarıyla eşsiz bir doğa harikası. Bölgenin eşsiz tabiatının korunması adına otellerin yapımına izin verilmiyor. Ahşap bungalovlar, taş evler ya da çadır kamplarında vaktinizi geçirebilirsiniz bu seçenek size daha uygun bir lokasyon.

Kelebekler Vadisin’de sanatsal etkinlikler, açık hava sineması, kamp ateşi , partiler ie  zevkli vakit geçirebileceğin harika  bir yer. Ayrıca heyecanlı sporları seven biriysen vadide bulunduğunuz sürece yamaç paraşütü, su altı dalgıçlığı gibi sporların da tadını çıkarabilirsin. Konaklama fiyatlarına gelirsek yaz ve kış sezonlarında farklılık gösterebiliyor.

Okuman Gerek!  Uludağ: Bursa'nın Eşsiz Kış ve Yaz Turizm Merkezi

Ege Bölgesi Kamp Alanları

Hipo Camp, Gümüldür


Gümüldür Hipocamp

Türkiye’nin en popüler kamp yerlerindden biri ise  İzmir’deki Hipo Camp. Gümüldür’de yer alan kampın şehire olan  uzaklığı 1 saat. Burası  dört bir yanı ağaçlarla çevrili bir orman kampı. Aynı zamanda denize çok yakın fakat  kamp alanlarının çoğunda olduğu gibi burada da yazın yoğunluk yaşanıyor. O yüzden kampta kalabalıktan dolayı  kaynaklanan ufak tefek hijyen sorunlarıyla karşılaşabilirsin. Hipo Camp, kışın da listenizde tercih edebileceğiniz  bir yer, sezon dışı olduğu için daha sakin ve izole bir atmosfer oluyor.

Altın Kamp, Burhaniye, Balıkesir

Altın Kamp Burhaniye
Altın Kamp Burhaniye

 

Ege’nin kalbi, Edremit Körfezi çevresi yakınlarında Burhaniye’de yar alan Altın Kamp ülkemizin en eski kamp tesislerinden. 1968 yılı, çiçek çocuklar döneminde Avrupalı gezginlerin de kamp yapılacak yerler listesine  eklenmiş bir yer. Deniz kenarına sıfır kamp havasını yaşamak isteyenlerin koca ağaçların gölgelerinde huzurlu bir atmosfer bulabileceği bir alan.

Denizin kamp alanında bulunması pekte  karşılaşmaya alışık olmadığımız bir ayrıcalık. Fakat sıcak denizden başkasına ayağımı dahi sokmam derseniz  buz gibi bir denizle karşılaşacağını bilmemiz gerekiyor . Genelde karavan kampçılığı için tercih edilmektedir. Elektrik için bir ücret ödemen gerekli, özellikle de belli bir sınırın üzerinde kullanım yapacaksan fiyat biraz daha artabiliyor. Kamp alanında ufak bir restoran bulunsa da market olmadığı için  biraz zorlanabilirsin.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
sevgi
Sevgi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Tatil Nerede Yapılır ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!